Erasmus+ profesinio mokymo KA1 projektas

,,Tarptautinė patirtis pereinant prie modulinės virėjo mokymo programos įgyvendinimo (II etapas)”

Nr. 2019-1-LT01-KA102-060294

KONSORCIUMĄ SUDARO:

  1. IĮ ,,Erasmus plius“ – projekto koordinatorius
  2. VšĮ Kretingos technologijos ir verslo mokykla
  3. Joniškio žemės ūkio mokykla
  4. Zarasų profesinė mokykla
  5. Šilutės profesinio mokymo centras
  6. Alantos technologijos ir verslo mokykla
  7. Rokiškio technologijos, verslo ir žemės ūkio mokykla
  8. UAB ,,Via Unica“
  9. Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmai

PROJEKTO TIKSLAS – didinti gastronomijos srities absolventų įsidarbinimo galimybes, stiprinant profesinio mokymo specialistų pasirengimą dėstant pagal modulinę virėjo mokymo programą.

PROJEKTO VEIKLOS:

  1. Virėjo mokymo programos profesijos mokytojų ir darbdavių atstovų vizitai:

1.1. VET-STA vizitas į Ispaniją, Malagą (18 dalyvių)

1.2. VET-STA vizitas į Švediją, Malmo (18 dalyvių)

  1. Virėjo mokymo programos absolventų ErasmusPro mobilumo vizitai į Italiją (6 dalyviai)
  2. Atvykstamieji VET-TAA virtuvių šefų vizitai į Lietuvą iš Ispanijos ir Švedijos (2 dalyviai)

Vasario 22-27 dienomis virėjų profesijos mokytojos Žydra ir Santa dėka Erasmus+ projekto „Tarptautinė patirtis pereinant prie modulinės virėjo mokymo programos įgyvendinimo ( II etapas)“ Nr. 2019-1-LT01-KA102-060294 ,  tobulino savo profesines kompetencijas ir užsienio kalbos įgūdžius Švedijoje, Malmö  mieste.

Grįžusios iš stažuotės, mokytojos pravedė  atvirąją pamoką, skirtą Švedijos kulinarinio paveldo, šalies kultūros pažinimui. Pamokos metu  mokytojos pasidalijo savo gerąja patirtimi ir įspūdžiais su mokiniais ir mokytojais. Mokytojos papasakojo, kaip dirba garsaus, dvi „Michelin“ žvaigždutes pelniusio restorano „Vollmers“ šefai, kaip gaminami švediški patiekalai, vaišino kartu su mokiniais iškeptomis švediškomis bandelėmis „Semla“.